spiritsofafrica foto04

Dag 18 – Franschhoek

Dag 18 – Franschhoek.

We verblijven hier vier volle dagen en vijf nachten. Het heeft weinig zin om alle bewegingen die we hier tussen de verschillende restaurants, souvenirwinkels, artgalleries en terrasjes, maken te beschrijven. We zullen ons dan ook beperken tot het beschrijven van de “eenvoudige doch voedzame maaltijden” en de sobere drankjes die we daarbij drinken.

Ons onderkomen is zoals reeds gezegd, geweldig. Klein Genot in Franschhoek. Een van de kleinere wijn estates met een zestal kamers en een eigen restaurant. De naam is goed gekozen alhoewel Klein ook Groot had kunnen zijn. Wij hebben de 'blue room', een mooie ruime kamer met eigen terras. De mensen hier zijn erg vriendelijk en behulpzaam en we voelen ons al snel erg thuis.

Onze eerste dag hier begint met zon. De wolken zijn ver verdwenen en het is lekker lenteweer. We brengen de morgen en een deel van de middag door in het stadje. Er zijn hier genoeg restaurants en bistro's, verhongeren zullen we hier zeker niet. We lunchen bij de French Connection en Dineren vanavond bij Reuben's. Reuben is momenteel DE chefkok van Zuid-Afrika. De rest van de middag lezen we en puzzelen we een beetje. Mijn ontspannen gevoel verandert een beetje als ik tijdens het lezen van mijn email merk dat onze server gehacked wordt. Alle sites zijn uit de lucht en ook is het niet meer moelijk om mail te sturen en te lezen. Via een omweg kan ik toch mijn provider bereiken die het probleem redelijk snel verhelpt.

Het diner bij Reuben's was erg lekker. We hebben een tafeltje naast de keuken. De keuken is van het restaurant gescheiden door een aantal grote ramen voorzien van een lamellen gordijn. Dit hangt aan onze kant en met een kleine aanpassing onzerzijds kunnen we tussen de lamellen door een prima beeld krijgen van de bedrijvigheid en de logistiek in de keuken. Als we uitgenoten zijn rijden we weer naar ons Klein Genot en genieten daar nog even na.

Lunch: gebraden kipp met gemengde salade, zalmforel mouse balletjes met bearnaisse saus en fritjes.
Wijn: Sauvignon Blanc.

Diner: Franse Uiensoep, Gebraden eend,knapperig gebraden met een sinasappeldressing en gebakken aardappel, gebakken kalfslever met gesauteerde uien en aardappelpuree, een sorbet van drie soorten vruchten ijs en een coctail van aardbeien, bosvruchten en ijs.

Franschhoek, 24 september.
Buiten geniet het Klein Genot nog een lange avond na
Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter