spiritsofafrica foto04

Dag 19 – Franschhoek (2)

Dag 19 – Franschhoek (2)

Vanmorgen rijden we naar Paarl en bezoeken daar het Taalmonument. Onze fototoestellen leven zich uit en leveren uiteindelijk wel een paar fraaie plaatjes op. Het weer begint langzaam Afrikaans te worden alhoewel, uit de zon, je best een vest verdragen kan. Vanuit Paarl rijden we naar Boschendal, een van de grootste en bekendste wine estates uit deze omgeving. Dit is al een vaste halte geworden als we in de buurt van Franschhoek of Stellenbosch zijn. We lopen een rondje door de tuinen en laten ons verwennen in het a la carte restaurant.
De mosselen, de butternutsoep, de salade en de jalapino wraps begeleid door een Boschendal Blanc de Noir maken de lunch tot een klein feestje.

We slenteren aansluitend nog een beetje door Franschhoek, discussieren of we een schilderij wel of niet moeten kopen en drinken een biertje op een gezellig terras. Rondom zijn nog een aantal muurschilderingen die achtergebleven zijn na het wereldkampioenschap voetbal. Verschillende nationaliteiten zijn hier uitgebeeld met voetballen, shirts en logo's.

We hebben voor vanavond een plaatsje gereserveerd in Le Bon Vivant. Dit blijkt evenals gisteren weer een prima keuze te zijn. De chef kok blijkt een Limburger te zijn die zijn strepen al bij diverse sterrenkoks verdient heeft. Het smaakt ons beter dan gisteren. Ieder gerechtje is een schilderij en de smaken zijn perfect uitgebalanceerd. We genieten vanaf het voorgerecht tot en met het nagerecht. Als we om ons heen kijken zien we aan alle tafels blijde gezichten en verschijnen er de meest fantastische creaties op de tafels. Als we moe genoten zijn gaan we terug naar ons Klein Genot. In onze brand de open haard en met het licht van de vlammen op het plafond vallen we langzaam in slaap.

Lunch: Mosselen, butternutsoep, salade en de jalapino wraps.
Wijn:Boschendal Blanc de Noir.

Diner: Voorgerecht: een creatie van een scampisoufle, gegrilde scampi's en een scampimousse. Hoofdgerecht: Duck en Chicken gevuld met champignons op een bedje van ratatouille en rijst. Nagerecht: drie soortensorbet ijs met marshmellow en diverse soorten gebak, taartjes fruit en nog veel meer …
Wijn: Orrtloff Chardonnay.

Franschhoek, 25 september.
Buiten gaan ook de koks naar bed en worden de sterren verstopt achter de wolken.
Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter