spiritsofafrica foto04


Dag 20 – Franschhoek (3)

Grijs, bewolkt regen en wind. Vanaf het moment dat we op staan regent en waait het en dit zal de hele dag niet veranderen. We zoeken een plekje in de lounge bij de open haard en amuseren ons met een boek en een laptop.

Lunchen gaan we natuurlijk buitenshuis en op ons verlanglijstje staat Moresson, een wijnhuis waar ook de kok al z'n strepen verdiend heeft. Als we tegen half twee het landgoed oprijden is de parkeerplaats al goed vol. Hetzelfde geldt voor het restaurant. Het is zondamiddag en het regent. Iedereen zoekt een plekje binnen bij de open haard. De volgende plaatsen waar we het proberen , La Motte en Dieu Donne, zijn allebei compleet bezet. We rijden weer terug naar Franschoek. Als het regent is het ook in Franschhoek somber en nat. De terassen zijn leeg, de daklozen schuilen in een portiek of onder een boom. Het is leeg en koud. We zoeken een plekje in Elephants en Barrel, een bruin cafe waar op een groot scherm de formule 1 rond raast. Het is niet exclusief maar wel warm. We bestellen een beefburger en een biertje. Dit om een beetje in de stijl van de omgeving te blijven.

Het regent en regent nog steeds. We lopen nog een aantal gallerijtjes binnen en komen de artiest tegen waarvan we in 2004 in Stellenbosch een schilderij gekocht hebben. We besluiten echter om deze keer niets te kopen. Het argument waar we  een eventueel gekocht kunstwerk een plaats moeten geven preveleert boven het feit of we het wel of niet mooi vinden.
Het regent en waait steeds harder. We gaan terug naar onze kamer en zappen de rest van de middag totdat het tijd wordt om (weer) te gaan eten.

Het is misschien eentonig, maar het genieten van de lekkere dingen in deze omgeving wordt zeker niet beinvloed door het weer. Ons diner vindt plaats bij Le Grande Provence, een groot wijnhuis halverwege Franschhoek. Net als gisteravond worden de gerechten als kleine schilderijtjes gepresenteerd. Tussen de gerechten door worden we verrast met kleine amuses. Het tempo ligt echter vrij hoog en na een uur drijgt ons diner al te eindigen. We trappen voor het dessert even op de rem en als we ons laatste slokje wijn gedronken hebben, zijn de twee uur om en is het precies half tien.

De openhaard op de kamer ontvangt ons met open armen en starend naar de vlammen eindigt de dag waarmee het begonnen is. Het is donker het regent en het waait.

Lunch: Beefburger en chickenwrap met ketchup, frites en salade.

Diner: een create van drie verschillende soorten bietjes, een terine van foies gras en paling, een knapperig gebraden kippebout en een bord vol met schatten van de zee. Wijn: Le Grande Provence Chardonais 2009.

Franschhoek, 26 september.
Buiten waait de regen door de wijngaarden en kruipen de daklozen verder in hun portiek.
Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter