spiritsofafrica foto04

Dag 21 – Franschhoek (4)

Dag 21 – Franschhoek (4)

Wat een verschil met gisteren. Niets is zo veranderlijk als het weer. Een stralend blauwe lucht en een zon die ons aanlacht. Het wordt een mooie dag die we luierend en etend doorbrengen. Steve komt helemaal uit Capetown en vergezelt ons het grootste gedeelte van de dag. We hebben een plekje gereserveerd bij Moresson. Hetgeen gisteren niet lukte lukt vandaag dus wel. We zitten buiten onder de wijnranken en openen een flesje wijn en praten en luisteren de rest van de middag.

Tegen half acht gaan we weer naar Le Bon Vivant. Dit restaurant was het beste wat we hier de afgelopen dagen mochten meemaken. Sfeer, vriendelijkheid en bovenal een superieure keuken maakt dit tot de winnaar van onze korte week in Franschhoek.
Le Bon Vivant is weer een feestje. Alle ingredienten passen bij elkaar. Een leuke en kundige bediening, een rustig muziekje op de achtergrond, sfeervolle verlichting en bij ieder gerecht een hiep hiep hoera. Als we naar huis gaan worden we nog bedankt door de maitre de cuisinne, Pierre Hendriks. Een avond die nog even heugen zal.

Lunch: Minestronesoep, mosselen en diverse soorten kaas met chutney en crackers.

Diner:
Voorgerecht:
Soep; Exstravaganza, drie glaasjes soep. Uiensoep, lam consomme en een  selderijsoep.  Geitenkaasjes in kool, met asperge mousse
Hoofderecht: En vegetarische schotel met heldere tomaten consumme, Een biefstuk met traditionele stroganoff saus.
Nagerecht:
Een sorbet van drie verschillende soorten ijs en een variatie van een drietal chocolade creaties.
Wijn: Eikenhof Chardonnay 2009.

Franschhoek, 27 september.
Buiten komt onze laatse nacht in Franschhoek langzaam tot een einde.
Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter