spiritsofafrica foto04



P1020924_-_Version_2

Ons eerste ontbijt in Victoria en Alfred is een complete verrassing. Het ontbijtbuffet is hier geweldig. Wel negen verschillende soorten vruchtensap, twintig verschillende kazen, fruit in allerlei soorten en maten en zelfs champagne en oesters voor de liefhebbers. Dit past geheel in de sfeer van dit hotel. Een hotel dat we, in tegenstelling tot een eerder hotel dat we deze vakantie bezochten, wel kunnen aanbevelen.



IMG_8938_-_Version_2
We brengen de dag door in de Waterfront met winkelen, een drankje op het terras en het kijken naar mensen. Aan de Waterfront is altijd wel iets te zien en te horen. Hier wordt de hele dag gedanst, gezongen en muziek gemaakt. Straat artiesten vertonen hun acrobatische kunsten en zelfs een goochelaar is van de partij. Vervelen doe je hier niet!

IMG_8940_-_Version_2

Om half zes heb ik met Steve afgesproken om vanaf een van de hoogste gebouwen in de waterfront, foto's te gaan maken. Natuurlijk bij zonsondergang, dat levert de mooiste plaatjes op. Het gebouw is het bureau van de havenmeester. Een soort verkeerstoren voor boten. We klimmen met de lift naar de elfde etage en via een zijdeur komen we terecht op een balustrade die om het hele gebouw heen loopt. Een uitstekend plekje. We hebben uitzicht op de haven en Waterfront van Kaapstad met in de achtergrond de Tafelberg en het vrij nieuwe voetbalstadion.

 

 

IMG_9181_-_Version_2


Als het helemaal donker is en we hebben genoeg foto's gemaakt, rijden we weer terug en zoeken een plekje bij Quai Four waar we nog een pannetje calamaris en een flesje wijn nuttigen.
Het was een mooie en relaxte dag.

 

 

 

Cape Town, 29 september.
Buiten goochelt en zingt de waterfront totdat de lichten langzaam uit gaan.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter