spiritsofafrica foto04

Dag 1 - Weerzien met voldoende wijn.


Time flies when you're having fun, maar niet alleen fun. Gezellig met vrienden, je lekker voelen, amuseren en genieten! De eerste dag is alweer om en de eerste indrukken zijn alweer verzameld.

IMG_4721Gisteren zijn we heel vroeg vertrokken. Maarten en Jolanda hebben ons om half drie opgehaald en naar Düsseldorf gebracht. Om half vier stonden we al geduldig te wachten tot we onze bagage mochten inchecken. Een lange, heel lange, dag. Ondanks dat we overal op tijd waren waren we toch overal te laat. Aan de incheckbalie waren we op tijd, maar omdat de balie medewerkers nieuw waren en geïnstrueerd moesten worden duurde het lang en waren we toch laat. Bij de douane duurde het lang omdat er ergens nog een stukje metaal zat dat het nodig vond om te gaan piepen. Laat, maar toch nog op tijd in de bus. Vanwege overstekende vliegtuigen werd deze opgehouden en vertrokken we uiteindelijk te laat. Al met al, stijgen we om half elf van Schiphol op en vliegen we in een rechte lijn zuidwaarts, onze vakantie tegemoet.

IMG_4722Diverse snacks, maaltijden, drankjes en versnaperingen later landen we om half elf, midden in de Afrikaanse nacht, op het vernieuwde vliegveld van Kaapstad. We zijn nog een half uurtje rijden van ons eerste logement verwijderd. Als we onze huurauto halen wacht ons, of liever gezegd mij, de eerste verrassing van deze vakantie. Een huurauto zonder versnellingen met het stuur aan de rechter kant! Dat laatste was wel bekend, maar de eerste ervaring met een automaat in een vreemd land, in het holst van de nacht en dan ook nog links rijden, is een beetje te veel van het goede. Ik ben weinig “amused”. Desondanks komen we tegen twaalf uur goed aan op de plaats van bestemming. Ook zonder versnellingspook hebben we Camps Bay Retreat makkelijk kunnen vinden. Het is een prachtig landgoed dat met smaak in het landschap is geïntegreerd.

IMG_4755Wanneer we wakker worden, schijnt de zon en hebben we een stralend blauwe lucht. Zodra we naar buiten lopen en ons omdraaien lacht de Tafelberg ons aan. Daar zijn we weer! Thuis!! Alsof we nooit zijn weg geweest. Vanaf onze veranda kijken we uit over de oceaan Het geluid van de golven ruist in onze oren. Hier kunnen we aan wennen. Ontbijten doen we op het rustieke terras met uitzicht op de prachtige tuin en met in de verte de oceaan. Om elf uur hebben we afgesproken met Steve. Samen maken we een tochtje langs de kust en via diverse mooie uitzichtspunten komen we in Simons Town. Hier vinden we een plek op een zonnig terras, lekker uit de wind, met uitzicht over de baai en de bergen.

IMG_4833De lunch is voortreffelijk, Calamaris, Prawns en veel Sauvignon blanc. We hebben veel te vertellen en als we uiteindelijk Simons Town weer verlaten, hebben we nog een half uurtje eer de zon onder gaat.
Langs de kant van de weg kijken we naar de ondergaande zon en proberen het kleurenspel met onze camera's vast te leggen. We rijden terug naar Camps Bay en nadat we ook hier de witte wijn geproefd en goedgekeurd hebben, gaat Steve weer huiswaarts en maken wij ons klaar voor het avondeten.
Morgen hebben we geen plannen, maar vandaag gaan we op tijd naar bed. Ondanks dat we gisteren goed geslapen hebben, moeten we nog wat uurtjes inhalen.

Lunch: Calamaris, Prawns, Chips en Sauvignon Blanc
Diner: Leek Soup, Fish and Chips/ Beef with Mushroomsause, Chocolate mousse en Sauvignon Blanc.

Camps Bay, 7 sept 2010,
Buiten ruisen de golven ons in slaap en kijkt de Tafelberg op ons neer.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter