spiritsofafrica foto04

Om half zes zijn we weer onderweg. Een uurtje maar. Even de zonsopkomst genieten en dan weer terug naar het kamp.

Terug in het kamp pakken we in en om acht uur zijn we onderweg naar onze volgende bestemming. We rijden eerst nog een stukje naar het zuiden om vervolgens links af, te slaan, richting de grens van Botswana. Het is al 26 graden en het wordt warmer en warmer. De reis gaat dwars door de rode duinen. Heuvel af, heuvel op. Er staat veel wind en het zand verplaats zich in de vorm van kleine en grote wervelstormen door de dalen. Het zand zit overal.

Onderweg zijn we getuigen van een paar arenden hoog in de boom. Ze vliegen van tak naar tak en onze fototoestellen ratelen als mitrailleurs. Een enerverend schouwspel. Aan de kant van de weg vangt een jakhals binnen luttele seconden zijn ochtendsnack in de vorm van twee stevige salamanders. Hap, slik weg! Al likkebaardend verdwijnt hij in het hoge gras. Alle dieren zoeken vandaag de schaduw. Ook vandaag halen we de veertig graden. Als we aankomen in Nossob, Het kamp voor de komende drie nachten is de temperatuur gestegen tot 43 graden. Het eerste wat we doen is in het kleine winkeltje een paar koude drankjes kopen. Gulzig worden de flesjes geleegd. Nossob ligt aan de grens van Botswana en is ook een kleine grenspost. Op het dak van de receptie staan de vlaggen van Botswana en Zuid-Afrika.

Het onderkomen heeft niet de luxe van Mata Mata, maar alles ziet er netjes en schoon uit. Een mooie grote slaapkamer, een kleine lounge en een aparte keuken is alles wat we nodig hebben. Ook is het fijn dat er een ventilator en airco is. Binnen is het nu goed toeven. Vandaag doen we verder niets meer. Nog even na genieten van de foto's van de zonsopgang en het spectaculaire spel van de arenden en daarna relax …

Geen vlees vandaag. Butternut, Mais en aardappels. Een eenvoudige doch voedzame maaltijd!

Nossob, 8 november
Buiten wervelt de wind het zand en wapperen de vlaggen van Botswana en Zuid-Afrika hun eigen lied.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter