spiritsofafrica foto04

Dag 17 - Afscheid van de Kalahari

In een rustig tempo rijden we terug naar Twee rivieren. We nemen dezelfde weg terug als we gekomen zijn. Over de rulle zandweg en dwars door de duinen. Een hoop dieren hebben verlof vandaag. Het is erg rustig in de vallei maar nog steeds niet dood. Als we op de grond drie arenden zien zitten kan de honey badger niet ver weg zijn. Als de vogels plotseling opvliegen komt het bruine hoofd van dit redelijk schaars voorkomende beestje boven het hoge gras uit. In een lange sprint steekt het de weg over. In het hoge gras is hij vervolgens niet meer te zien.

De reis duurt bijna zes uur en is lang en warm. We stoppen onderweg nog bij een grote kudde kudu's die hun dorst staan te lessen. Om twaalf uur rijden we het kamp Twee Rivieren binnen. We doen nog snel een paar inkopen in de kleine winkel en dan is er even rust.

Na de middag nog een rondje door het park, maar het blijft rustig. Als we in de avondzon naar huis rijden, nemen we afscheid van de kalahari. De zwarte dode bomen in de grote kale vlakten staan nog een laatste keer Kudu te zijn. Get goudgele gras zwaait ons uit en de fel witte rotsblokken langs de kant van de gravelroad wijzen ons de weg naar huis. Het was heel bijzonder om hier een dikke week rond te rijden en te mogen zien hoe mooi dit stukje natuur leeft. Wie weet, misschien komen hier nog wel eens terug.

Kalahari, 11 november
Buiten slaapt de kalahari en de takken en bomen komen weer langzaam tot leven.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter