spiritsofafrica foto04

Dag 24 – Kerstsfeer in Bedford

Het weer is nog steeds niet best. Goed voor de tuin, maar niet echt Afrika zoals wij ons dat voorstellen. We lopen toch maar een rondje door het dorp en drinken er gezellig een kopje koffie in de plaatselijke lunchroom. Deze lunchroom bestaan uit drie kamertjes. Een kamertje met rekken die volgeladen zijn met eigen gemaakte jam en andere fruitigheden. In een tweede kamertje staat een grote tafel vol met gebak en taarten. De muren zijn behangen met snuisterijen in de vorm van stoffen hartjes en nog meer huisvlijt. In de grootste kamer staat een kassa en kun je eventueel een ontbijt of lunch bestellen maar is tevens de plaats voor het uitwisselen van het dorpsnieuws. De eigenaresse heeft het dan ook best wel druk.

Vanmiddag is er een kleine kerstmarkt in het dorpsschooltje. Dit is wel leuk om te bezoeken. Als we het kleine schooltje binnenkomen staan we midden in een grote ruimte die gevuld is met tafels waarop allerlei kerstversieringen en versnaperingen uitgestald zijn. Voor vijf rand een ijsje en voor 10 rand kun je je gezicht laten schilderen, wat wij overigens niet gedaan hebben. Voor twee rand kun je een zebra zien dansen. In een hoekje staat een klein jongetje met zwarte krulletjes en pikzwarte ogen, geschminkt als een zebra. Als je twee rand in een bakje gooit doet hij een dansje en met een gezicht vol lach volgt er een dankjewel. Later zie ik dat hij in de ene hand een leeg bakje heeft en in de andere hand en mond een grote pannekoek.

We komen nog wat mensen tegen die we maandag ook al ontmoet hebben. We vertellen nog wat en amuseren ons best. Steve doet nog zijn best om een salontafeltje voor niets te krijgen maar de aanbieder trapt hier niet in. Ook hij moet betalen, voor niets gaat de zon op. Er is ook een kleine bar waar je wijn en bier kunt krijgen. Ook wij drinken een glaasje.

Thuis eten we eigengemaakte bobotie. Steve heeft erg zijn best gedaan en het resultaat is wel lekker. Het wijkt wel af van hetgeen wij als bobotie kennen, maar een kniesoor die daar op let. Na het eten gaan we naar binnen. Het regent nog steeds. Steve blijft achter op de veranda kijkend naar de regen. Beverly komt nog even bij ons zitten en we vertellen nog een beetje. Steve blijkt inmiddels al in bed te liggen, te moe om welterusten te zeggen denk ik!

Bedford, 18 november,
Buiten gaan de kerststerren langzaam uit en slapen wij ons afscheid tegemoet.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter