spiritsofafrica foto04

Het zit er weer op. Het weer is zoals we ons voelen. Grijze lucht en een hoge luchtvochtigheid. Om vijf uur staan we op (4 uur nederlandse tijd!), we pakken onze spullen bij elkaar, lopen nog een rondje en om om half acht vertrekken we uit Bedford. Nog een blik achterom en we zijn vertrokken. We hebben hier toch wel een paar mooie dagen gehad. Lekker uitgerust en genoten van de hartelijke gastvrijheid van Beverley en Steve.

Het is tweeëneenhalf uur rijden naar Port Elisabeth. Het is een stille tocht. Niemand heeft iets te vertellen. Ook Steve, die normaal altijd aan het woord is, is stil. Om tien uur zijn we op het vliegveld en begint het lange wachten.

Om half een vertrekt ons vliegtuig naar Johannesburg. Hier zijn we om half drie. Weer wachten, tot twaalf uur vanavond en dan vliegen we naar Amsterdam. 

Na tien en een half uur vliegen landen we op Schiphol. Het is er mistig, erg mistig. Een hoop vluchten hebben vertraging en worden zelfs afgelast. Gelukkig onze vlucht naar Düsseldorf gaat gewoon door. Om half twee, tien minuutjes te laat vertrekken we voor de laatste vlucht in deze vakantie. 

In de hal van het vliegveld worden we al verwacht! Jolanda, Maarten en de kleine Noëlla zwaaien ons tegemoet. Na een mooie vakantie zijn we toch wel weer blij om thuis te komen. Als we in Voerendaal aankomen is het vier uur. Als we de paar knikkebollen in het vliegtuig niet meerekenen zijn we precies zesendertig uur op! Doodmoe dus. Om zeven uur gaat in Voerendaal het ligt uit en voordat we het kussen raken zijn we allebei al in een diepe slaap.

En mooie vakantie heeft ook een eind. Deze dus ook.

Voerendaal, 20 november,
Buiten is het stil, de vakantie is om.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter