spiritsofafrica foto04

Dag 1 - Een start met voordelen

Onze reis is begonnen.

Vanmorgen heel vroeg op. 3 uur! Geen normale tijd voor een vakantie-vierend mens. Maar ja, we hebben het er wel voor over. Voordeel van zo vroeg op staan is dat je dag heel lang is. Jolanda en Maarten, deze keer samen met Noëlla, brengen ons naar Düsseldorf. Van hier uit vliegen we via Amsterdam naar Kaapstad. Het voordeel om vanaf Düsseldorf te vliegen is dat we gebracht kunnen worden. Een tweede voordeel is dat als we via Düsseldorf naar Amsterdam vliegen, dit 300 Euro p.p. goedkoper is.

Veronika heeft gisteravond al ingechecked en onze plaatsen gereserveerd, hierdoor hoeven we als we op het vliegveld aankomen onze koffers maar af te geven en kunnen we nog een beetje rondlopen. In Amsterdam hebben we ook nog genoeg tijd om een heerlijk broodje en een kopje koffie te drinken voordat we instappen en gedurende een dikke elf uur gekluisterd zitten in onze vliegtuigstoelen. Het vliegtuig is vol, misschien nog 2 of drie plekjes, maar dat is te verwaarlozen in een vliegtuig met meer dan vijfhonderd plaatsen.

We zitten bijna helemaal achteraan. Dit heeft zo z'n voordelen. Je stapt als een van de eerste in en hebt genoeg keuze waar je je handbagage wilt onderbrengen. Een ander voordeel is dat bij het rondbrengen van de maaltijden er altijd nog een keuze is. Vis met rijst of kip met bonenstampot! Stel dat je vooraan zit, in rij 7 of 8, dan is de kip op en krijg je gewoon vis. Voor vis liefhebbers is dit overigens weer een voordeel.

Onze reis loopt voorspoedig. Onderweg hebben we een aantal stukken die over gravelroad gaan. De piloot kondigt dit aan als turbulentie. Ik vind het wel avontuurlijk. Tijdens deze onrustige stukken wordt er geen drank geserveerd wat als grote voordeel heeft dat er weinig geknoeid wordt. Veronika wacht daarom totdat we weer in rustiger vaarwater gekomen zijn om dan een volle beker water langs mijn benen te schudden. Het water loop langs mijn linkerbeen mijn sok in en veroorzaakt daar een nogal “sopperig” gevoel. Voordeel hiervan is dat ik vanavond geen voeten meer hoef te wassen. Scheelt weer tien minuten!

Tijdens de reis worden we goed verzorgd met hapjes en drankjes. We krijgen zelfs zoveel te eten dat we als we in het hotel aankomen geen honger meer hebben. Onze reis loop voorspoedig en op de geplande tijd landen we in Kaapstad. Vanuit het Zuiden vliegen we over een oranje verlicht Kaapstad. In de verte zien we de Waterfront en de Tafelberg liggen, wachtend op ons.

We hadden verwacht dat we zouden worden opgehaald. Vanuit het hotel zou een shuttlebus klaar staan om ons op te halen. In de aankomsthal staat echter niemand met een bordje waar onze naam op staat. Ook als bijna iedereen weg is en de hal vrijwel leeg, kunnen we niemand ontdekken die ons wil meenemen. We bellen even met het hotel en krijgen te horen dat er niets gereserveerd is. (Later bij het inchecken horen we echter dat er wel een reservering was). Het voordeel van het niet komen opdagen is dat we een transfer regelen vanaf het vliegveld naar de Waterfront die 13! Euro goedkoper is als de transfer van het hotel. Ondertussen worden we wel in een mooie zwarte, gepoetste, nieuwe mercedes naar onze bestemming gereden. In de Afrikaanse nacht zoeven we onze bestemming tegemoet.

Na het inchecken drinken we nog een lekker glas bier van de tap. Het was een lange dag. Dit heeft als voordeel dat we allebei meteen inslapen met rechts de Tafelberg en links de Waterfront....

Kaapstad, 26 november 2011.

Buiten schittert Kaapstad Oranje en het begin van onze vakantie is gemaakt.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter