spiritsofafrica foto04

Dag 2 – Verkenning en ontdekking.

Vandaag een beetje uitgeslapen. Om negen uur gaan we naar het ontbijt. We zitten hier in een prachtig hotel dat ons van alle gemakken voorziet. Zo ook het ontbijt. Een uitgebreid buffet met voor ieder wat wils.

Na het ontbijt gaan we op “verkenning” door de Waterfront. Veronika wil nog niet te veel kopen, alleen een beetje orienteren. Uiteraard is het straatje waar kinderkleding verkocht wordt op dit moment het belangrijkst. Als kersverse oma wordt er overal trots verteld dat ze pas een kleinkind heeft gekregen en graag wat kleertjes wil kopen.

Ondanks dat we hier toch behoorlijk de weg al kennen worden we op onze verkenning toch een aantal keren verbaast. Zo is de jazzclub “Green Dolphin” waar we toch al een aantal keren geweest zijn en lekkere cocktails hebben gedronken, verdwenen. Een groot leegstaand pand is alles wat er overgebleven is. Ook ontdekken we een nieuw restaurant. Op de hoek naast Quai Four is er nu in plaats van een zelfbediening-vis-restaurant een chique restaurant wat op het eerste gezicht nogal duur uitziet. Toch gaan we het hier vanavond even proberen!

Zoals een aantal van jullie wel weten, krijg je van winkelen dorst. Een glaasje witte wijn bij het Italiaans lunchrestaurant met zicht op de haven is ons eerste rustpuntje voor vandaag. Het is nog te vroeg voor de lunch dus lopen we nog een rondje langs de winkels.

Lunchen in Kaapstad en zeker aan de Waterfront is altijd weer een uitdaging. Met zoveel verschillende plaatsen waar je gezellig en lekker kunt eten is het altijd moeilijk een keuze te maken. We besluiten naar Quai Four te gaan. We bestellen een flesje Two Oceans Sauvignon Blanc, een pannetje King Prawns en een pannetje Calamaris en Chicken Wings. Zo houden we het nog wel even vol. Morgenavond is hier op de kade een live optreden van Robbie Wessels, een afrikaanse volkszanger. Hiermee is het programma voor morgenavond staat ook al vastgesteld.

Na de lunch wandelen we nog wat rond en gaan nog even naar ons hotel om ons klaar te maken voor de volgende ronde. We willen jullie de komende dagen echter niet vermoeien met de uitgebreide verslagen en beschrijvingen van de eenvoudige doch voedzame maaltijden die we hier in Kaapstad nuttigen. Het etentje van vanavond was echter super. Zeer hoge kwaliteit en alles zeer verfijnd van smaak. Als jullie in de buurt zijn moet je hier beslist eens gaan eten, een aanrader!

Kaapstad, 27 oktober.

Buiten koelt het wat af en zingt de Waterfront nog een paar liedjes.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter