spiritsofafrica foto04

Dag 5 – Culinaire explosie

De dag begint met regen. De Tafelberg is verdwenen in een grijze mist. De lucht is zwart en grijs gevuld met dikke regenwolken. Het ziet er niet naar uit dat het de komende uren beter zal worden. We blijven na het ontbijt nog een uurtje op de kamer en schrijven nog een verhaaltje.

De regen wordt minder. De voorspellingen voor vandaag zijn helaas niet best. Het zal tot vanavond nat blijven. We maken gebruik van een korte pauze tussen twee buien door om het hotel te verlaten en nog even snel een paar laatste inkopen te doen. Als we weer buiten komen is het droog en lonkt de zon af en toe tussen de wolken door. De kleine lichtblauwe vlekjes worden groter en groter tot uiteindelijk het hele Waterfront schittert in de zon. Rondom worden de grijze en zwarte wolken de zee in geblazen. We maken van de gelegenheid gebruik en zoeken een plaatsje op een zonnig terras. Dit houden we de hele middag vol. Regen hebben we de rest van de dag niet meer gezien.

Het beschrijven van alle versnaperingen tijdens ons verblijf in Kaapstad is voor een aantal mensen minder interessant. Toch wil ik jullie nog even laten meegenieten van hetgeen we vanavond in het “nieuwe” Harbour House gegeten hebben.

We beginnen met een exclusieve vissoep en mosselen in een zeer verfijnde saus. De vissoep is rijkelijk gevuld met kleine inktvis, calamares, mosselen stukjes gebakken witvis. Het word geserveerd met geroosterd knoflook brood, een mayonaise saus en geraspte oude kaas. De mosselen zijn zo groot als een dikke duim, romig wit en smelten op de tong. De saus waar de mosselen in opgediend worden is een versnapering apart.

Na een kleine pauze gaan we verder met het hoofdgerecht. We bestellen allebei hetzelfde. King Prawns gemarineerd à la Mozambique. Een achttal super garnalen bedekken het bord. Gemarineerd in een mooie saus met knoflook, koriander, chilipepers en nog veel meer andere specerijen, zijn deze garnalen boterzacht en super van smaak. Uiteraard geeft de chili een extra dimensie aan dit festijn. Het geheel wordt geserveerd met dunne frietjes, rijst en een smakelijke zoetzure tomatensalade met scherpe uien. Terwijl ik dit schrijf moet ik zelf af en toe slikken en geniet ik nog een beetje na.

Als alle garnalen verdwenen zijn, onze handen gewassen en we een beetje bijgekomen zijn van deze smaakexplosie bestellen we nog een kopje koffie en een sorbetijsje na. Hiermee sluiten we onze Kaapstad beleving in 2011 af en maken ons klaar voor het avontuurlijke dat nog komen gaat.

Kaapstad, 30 oktober,
Buiten waaien de regenwolken weg en lonkt het avontuur.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter