spiritsofafrica foto04

Dag 6 – Aankomst in the BBC.

Om zes uur gaat de wekker! Vlug even onder de douche, onze laatste spullen bij elkaar pakken en dan uitchecken. We hebben nog een half uurtje om te ontbijten want om half acht komt de taxi die we besteld hebben. Tenminste in die veronderstelling blijven we tot ongeveer kwart voor acht. Dan wordt het hoogste tijd om iets anders te regelen om zodoende toch nog op tijd op het vliegveld te zijn. Via de hotelmanager wordt er snel een andere taxi geregeld en om vijf voor acht zijn we onderweg om Kaapstad te verlaten. In alle hectiek laat ik mijn vest achter in de lounche. Nu moet het zeker goed weer worden want zonder jas en zonder vest in Zuid-Afrika is niet altijd een goed idee.

Binnen twintig minuten zijn we op het vliegveld. Best wel snel, zelf reed ik hier altijd wel een half uur over. Een taxi is dus toch wel sneller. Het is druk op straat. 's Morgens om acht uur willen zo te zien een hoop mensen Kaapstad in. Volgens de taxichauffeur doet men in de ochtendspits ongeveer anderhalf uur over 20 kilometer. 's avonds staat de file de andere kant op, Kaapstad uit. Ruim op tijd om in te checken voor onze vlucht naar Port-Elisabeth waar we afgehaald worden door Steve en Beverley. Er is veel wind waardoor we twee keer moeten proberen om te landen. Uiteindelijk staan we met twee voeten weer op de grond, een beetje beverig en een beetje wit om de neus. Als we onze koffers van de band halen worden we vanuit de verte al toegezwaaid.

Op weg naar de BBC hebben we veel te vertellen, Veronika iets meer als ik maar dat is normaal. Ik luister liever. Steve heeft voorgesteld, omdat we toch al in de buurt zijn, door Addo te rijden en alvast een beetje aan het wildlife gevoel te proeven. De tocht is mooi en we herkennen veel plekjes, weggetjes en heuvels. Olifanten zien we echter weinig. Een grote in de verte en twee grote mannetjes buffels omringt door een groep zebra's. Als we het park verlaten rijden we door een uitgestrekt Afrika richting Bedford.

Het landschap blijft ons fascineren. Uitgestrekte heuvels met bergen in de achtergrond. Goudgele grasranden met veel bloeiende vetplanten langs de kant van de weg. De bomen en struiken zijn in onregelmatige afstanden over de zanderige vlakten gestrooid. Indrukwekkende wolkenbeelden en een fel schijnende zon zorgen voor de kleur. Een lang gerekte straat met hier en daar een diepe kuil, ligt als een lang smal lint langs de rand van de heuvels gedrapeerd.

In Bedford worden we hartelijk onthaald met versierde bomen en bloemen aan het tuinhek. (Deze zijn weliswaar nog een overblijfsel van het tuinfestival van afgelopen weekend, maar daarom is de ontvangst niet minder feestelijk). De cottage ligt aan de rand van het dorp en is omgeven met een gezellige tuin. Als we de woning binnen lopen komt ons de rust en de stilte tegemoet. Een prachtig verblijf voor de komende dagen. Dat Steve en Beverley dit stukje Afrika hebben verkozen boven het drukke en overvolle Kaapstad is volkomen begrijpelijk. Het is werkelijk een voorrecht om hier te mogen wonen.

BBCAls afsluiting van de dag zitten we op de veranda, eten een kleinigheid en genieten van een glaasje wijn. Het is rustig en stil. Het enige geluid is van de krekels en de vogels die naar bed gaan. In de verte roept een uil. We kijken naar de ondergaande zon en gaan vroeg naar bed. Een beetje slaap inhalen.


Bedford, 31 oktober,
Buiten fluiten de vogels en valt Bedfrord langzaam in slaap.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter