spiritsofafrica foto04

Vanuit Twee Rivieren rijden we om half acht weg richting Mata Mata, ons kamp voor de komende drie dagen. Deze reis is niet zolang als die van gisteren maar gaat alleen over gravel en stof, veel stof. De hele rit is een lange Gamedrive. In een schitterende ambiance van rode zandduinen, groene bomen en goudgeel gras, komen we een hoop wilde dieren tegen.

We beginnen langzaam met een kudde springbokjes. Ook de wildebeesten (gnoe's) zijn ruimschoots aanwezig. Tegen de middag ontdekken we twee cheetah's die verscholen achter dik struikgewas onder een grote boom, zich te goed doen aan hun prooi. Helaas geen mooie foto's maar desondanks toch wel spannend.

De hele tocht rijden we langs een brede rivierbedding. Omdat alles droog is groeit hier nu weelderig het gras en is dit een prima plek voor de grote kudde's om te grazen. De rivierbedding wordt dan ook druk bevolkt door de springbokken en wildebeesten. Ook de gemsbokken zien we vandaag voor het eerst. In Namibie noemt men deze soort Oryx, hier in Zuid-Afrika noemt men dit Gemsbok.

Op vijftig kilometer van Mata Mata staat een grote groep giraffen gespannen om zich heen te kijken. Terecht, want honderd meter verder ligt een drietal grote mannetjes leeuwen te wachten totdat de giraffen dichterbij komen. Zover komt het gelukkig niet. De giraffen kiezen het giraffepad en verdwijnen ver achter de duinen. Als we de poort van Mata Mata bereiken hebben we ongeveer 120 kilometer gamedrive gehad. Genoeg voor vandaag.

Ons appartement blijkt geen primitief hutje te zijn maar een luxe woning met twee grote slaapkamers met aparte badkamer een lounge, een keuken en een enorm terras. Vanuit dit terras hebben we een prachtig uitzicht over een grote vlakte met een aantal waterholes. De Earthsquirels vormen een en al bedrijvigheid in deze grote zandbak. Ook een mongoose is van de partij en graaft zijn eigen kuiltjes op zoek naar kevers en insecten. Af en toe vindt hij wat en al zittend op zijn staart kijkt hij al kauwend in het rond.

Een grote braai midden op het terras is het middelpunt van de avond. Een grote stapel hout wordt in brand gestoken en het feest kan beginnen. Vandaag een flinke varkensschouder, gepofte aardappels en een tomatensalade. Een glaasje rode of witte wijn maakt het compleet. We kijken naar de sterren. Er is een heldere maan vanavond die het zicht ietwat verbleekt. Desondanks zien we hier aan 1 sterrenhemel meer sterren dan thuis in een heel jaar.

Kalahari, 5 november.
Buiten verlicht de maan de waterholes en begint een jakhals aan zijn nachtelijke ronde.

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter