spiritsofafrica foto04

Als we om half zes opstaan zijn we een uur later dan gepland. We hebben ons verslapen. Niet dat dit veel uitmaakt. We hebben alle tijd. We hadden alleen iets langer van het ochtendlicht kunnen profiteren. Ontbijten doen we niet. Gepland is om onderweg een hapje te eten. In een van de grote rustplaatsen zijn banken en staat ook een braai. We nemen eieren, spek en brood mee en uiteraard wat hout.

Het is uitermate rustig vandaag. Een lege rivierbedding. Waarschijnlijk hebben de beesten ook zondag vandaag. Natuurlijk zijn er weer de grote groepen steenbokjes en wildebeesten. Overal zijn vogels en vogeltjes vandaag. Hele grote maar ook hele kleine. De Secretarybird is een van de grootsten, de Bee-eater een van de kleinere. Ook zien we veel gieren zittend in de top van een dode boom.

We stoppen voor een kleine picknick. Op het primitieve vuur maakt Steve gebakken spek en French Toast. Best lekker zo midden in de wildernis. De temperatuur nadert ondertussen de dertig graden. Het is heet en droog. Heel droog. Ook vandaag eten we veel stof.

Onderweg zien we een jakhals die ook dorst heeft. Gulzig drinkt hij zijn dorst weg bij een waterhole. We zijn omstreeks twee uur weer terug in het kamp en willen eigenlijk de rest van de middag maar niets meer doen. Steve heeft echter bijen in de broek en wil nog een keer gaan rijden. Natuurlijk gaan we weer allemaal weer mee. Ook nu blijft het rustig. Een mooi landschap met perfect licht. Als in de ondergaande zon de jakhals naar huis gaan keren wij ook terug naar het kamp.

Best tevreden met de mooie dingen die we gezien hebben zitten we weer bij de braai. We drinken een wijntje en Steve kookt vanavond. Wardhog (wildzwijn) spareribs. Dit blijkt echter geen succes! De wardhog is taai en smaakt niet. Samen, en Steve als eerste, zijn we het er over eens dat we dit maar niet moeten eten. Morgen heel vroeg op. Kwart voor vijf!

Om tien uur gaat de generator uit en wordt het kamp donker. Wij liggen allang in bed.

Kalahari, 6 november
Buiten slaapt het kamp en gaat ook langzaam alle stof liggen.Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter