spiritsofafrica foto04

Reisdocumenten

Zuid-Afrika

Net als bij ieder andere reis naar het buitenland is heb je voor een reis naar Zuid Afrika je paspoort nodig. Burgers uit de Europese Unie, Australië, Canada, Japan, de Verenigde Staten en Singapore hebben geen visum meer nodig om Zuid-Afrika binnen te komen. Hier zit echter wel een bepaalde tijd aan verbonden. Je mag niet langer als 3 maanden zonder visum in het land zijn.

 

Bron: CIBT, http://cibtvisumdienst.nl/

Vereisten voor: Zuid-Afrika
Type visum: Toerisme
Nationaliteit reiziger: Nederland
Informatie is geldig vanaf: 30/08/2011

Belangrijke informatie:
Geen visum benodigd voor een verblijf van maximaal 90 dagen. De reiziger moet:

  • In het bezit van een paspoort zijn wat tenminste 30 dagen geldig is na vertrek uit deze bestemming
  • In het bezit zijn van bewijs van voldoende financiële middelen
  • In het bezit zijn van bewijs van een retourvlucht of een vlucht naar de volgende bestemming
  • In het bezit zijn van documenten vereist voor de eerstvolgende bestemming
  • In het bezit zijn van documenten die het bewijs aantonen van het doel van de reis

Bij aankomst teken je een verklaring dat je tijdig in het land blijft. Hier vermeld je ook de reden van je verblijf en je geeft een adres op. In sommige gevallen kan worden gevraagd of je financieel verantwoordelijk voor jezelf kan zijn en of je (al) een retourticket op zak heb. Voor Swaziland is wel een apart visum nodig, maar deze worden gratis verstrekt bij de grens.

 

Wil je langer dan drie maanden na aankomst in Zuid afrika blijven, kun je aan het Departement van Binnenlandse Zaken verzoeken of je verblijf in het land kan worden verlengd. Als je één van de buurlanden bezoekt en weer terugkeert naar Zuid-Afrika gaan de 3 maanden weer opnieuw in.

 

Tanzania

Paspoort en Visum Voor Tanzania is een visum verplicht. Het paspoort dient bij aankomst nog 6 maanden geldig te zijn.

 

Wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit heeft, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade van Tanzania (zie onder nuttige adressen). Wat neemt u verder mee: fotokopie van uw paspoort (in geval van verlies of diefstal), telefoonnummer SOS-centrale, kopie polis reisverzekering en eventueel een kopie van uw medisch paspoort, geld, creditcard en traveller cheques.

 

Geld en Valuta De lokale munt is de Tanzaniaanse Shilling (100 Tsh = 0,85 Euro). Er bestaat geen beperking op de in- of uitvoer van vreemde valuta. Import of export van Tanzaniaanse Shilling is echter verboden. Geld kan worden gewisseld bij de 'National Bank of Commerce', of in één der vele wisselkantoren. Als toerist moet je in Tanzania entreegelden van parken, hotels/lodges en vliegtickets in USD betalen.

 

Namibia

Bron: CIBT, http://cibtvisumdienst.nl/

Vereisten voor: Namibië
Type visum: Toerisme
Nationaliteit reiziger: Nederland
Informatie is geldig vanaf: 30/08/2011


Belangrijke informatie:
Geen visum benodigd voor een verblijf van maximaal drie maanden. De reiziger moet:

  • In het bezit zijn van een paspoort met een geldigheid van minstens zes maanden en ruimte voor een lege visumpagina
  • In het bezit zijn van bewijs van voldoende financiële middelen
  • In het bezit zijn van bewijs van een retourvlucht of een vlucht naar de volgende bestemming
  • In het bezit zijn van documenten vereist voor de eerstvolgende bestemming

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter