Dag 3 - Calamaris in Houtbay.
Vandaag valt er weinig te melden. De blauwe lucht is verdwenen en grijze wolken hangen laag over de Tafelberg. Het is grauw en grijs. Op de veranda waar het ontbijt geserveerd wordt zijn de straalkachels ingeschakeld. We kijken door de tuin naar beneden en zien in de verte een grijze oceaan.
We gaan samen met Steve naar Houtbay om te lunchen. Chapmans Peak hotel, een plekje waar we in het verleden al diverse malen hebben genoten van de pannetjes met Calamari, met veel knoflook en peri peri saus. Ook dze keer wordt dit weer besteld. Het is ondertussen een vertrouwd plekje geworden. Ook de verkopers van onze kralen leeuwtjes, giraffen en andere beestenboel staan nog steeds op dezelfde plek en proberen weer een en ander aan ons te slijten, wat ze ook deze keer weer lukt. Calamaris moet zwemmen en drinken we ook nog een glaasje wijn. Na de lunch genieten we nog even na bij de open haard in de bibliotheek van de villa. We nemen afscheid van Steve en spreken weer af dat we ons over een week of drie als we weer in Kaapstad zijn, zullen treffen.
Lunch: Calamaris met veel knoflook en peri-peri.
Diner: Chicken stripes, Hoofdgerecht Fish and chips. En een glaasje chardonnais. (Ernst en Co)
Camps Bay, 9 september.
Buiten doet de Lente haar best de grijze luchten te verjagen.
Laatst aangepast (donderdag, 16 september 2010 15:31)
Foto/Reis Boeken Spirits of Africa
|
|||||