spiritsofafrica foto04

Fotograferen

Geniet ervan!

 

Wellicht overbodig om te zeggen, maar je bevindt je vaak op de mooiste momenten op de meest mooie plekken. Geniet daarvan. Vaak ben je zo geconcentreerd aan het werk, dat je je dat niet altijd beseft. Laat dan die camera even voor wat het is en kijk eens om je heen!

 

Voorbereiding


Fotograferen begint met een goede voorbereiding. Zeker in de landschapsfotografie en natuurfotografie. Bedenk dus van tevoren wat je wilt gaan fotograferen en waar je de grootste kans maakt je gekozen onderwerp tegen te komen. Maar sluit je ogen natuurlijk niet voor alle andere mooie dingen die je tegenkomt. Let op alles, want bij natuurfotografie weet je nooit wat je tegenkomt!


Uitgerust zijn!!Materiaal.

Ken je materiaal. Nieuwe camera of nieuwe lens? Probeer hem van te voren uit! De beste methode om je camera te leren kennen is door het maken van veel, heel veel foto´s. Als je op het moment supreme naar de knoppen moet zoeken, ben je te laat. Ga niet alleen met een nieuwe camera op vakantie, neem je oude vertrouwde, ook mee.

 

Zorg dat je materiaal in orde is. Lenzen schoon zijn en alles vrij is van stof. Er is niets zo hinderlijk als een doffe zwarte vlek op een van je mooiste opnames. Kies van tevoren de juiste instellingen, test en zorg ervoor dat, wanneer je snel moet handelen, je er klaar voor bent.

 

Tijdstip.

 

De beste tijdstippen om te fotograferen zijn vaak bij zonsopkomst en bij zonsondergang. Het licht is dan op zijn mooist. Bij zonsopkomst, is het afgezien van het mooie licht vaak ook nog redelijk rustig. Zorg altijd dat je voor zonsopkomst op de plek van bestemming bent. Game drives in de wildparken worden ook meestal twee maal per dag georganiseerd. ´s Morgens vroeg, voordat de zon op gaat, en in de late middag zodat je de zon ziet ondergaan. Dit levert altijd mooie plaatjes op.

 

Een fraaie zonsondergang

 

Zonlicht verandert gedurende de dag constant van kleur. Moderne digitale camera's corrigeren daarvoor, maar dat is lang niet altijd wat je wilt. Dus als je de volgende keer een foto van een spectaculaire zonsondergang maakt, zet dan de witbalans van je camera op daglicht. Want alleen zo vang je de sfeer van die onvergetelijke avond..

 

 


 

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter